Skru op for hyggen - og ned for energiforbruget
En lysdæmper - også kaldet en "dimmer" - er ikke kun genial, når lyset skal reguleres til enten den rette stemning eller funktion. Den kan også være med til at spare på energien - til fordel for både klimaet og kundens pengepung.
Spar på energien med en LK FUGA lysdæmper
Spar proportionalt på forbruget
- når lyset dæmpes 50 %, sparer kunden 50 % på energiforbruget.
Spar mere på standby-forbruget
- en LK FUGA lysdæmper har et lille standby-forbrug og kan dæmpe flere LED-lyskilder ad gangen. Den mulighed har man ikke, når man anvender intelligente lyskilder, der hver især har et standby-forbrug.
Vores lysdæmpere giver mulighed for at dæmpe LED-lamper, glødelamper og forskellige halogenlamper til præcis den lysstyrke, der ønskes.
Nedenfor ses en oversigt over vores lysdæmper-varianter, med en mere uddybende forklaring af de mest anvendte.
Komplet overblik over vores lysdæmpere
Med vores lysdæmper-skema fås et samlet overblik over vores sortiment af lysdæmpere. Her sammenlignes belastninger og funktioner på tværs af modeller.
LED Lydæmper Guide - Find og match
Vi har udviklet et værktøj, som gør det nemt at checke hvilke lysdæmpere, der virker sammen med hvilke LED-lyskilder - og omvendt.
Vores udvalg af LK FUGA lysdæmpere
LED Touch lysdæmper
Hvis du har LED-belysning, så er det LED touch lysdæmperen, du skal anvende. LED touch lysdæmperen giver mulighed for at indstille maksimal- og minimumsgrænserne, som sikrer, at lyset ikke blinker ved lavt lysniveau. Der kan også anvendes LED touch lysdæmper til glødepærer og lavvolt-belysning forsynet fra både jernkerne- og elektronisk transformer.
LK FUGA® LED 250 IR er en touch lysdæmper, som kommer med en elegant touch-funktion, der skelner mellem korte og lange tryk afhængigt af den ønskede funktion. Du kan bruge den til at dæmpe 230V a.c. LED lamper, glødelamper eller lavvolt-halogenlamper forsynet fra en elektronisk transformer (kapacitiv belastning).
Skydelysdæmpere til ethvert behov
LK FUGA® lysdæmper LED-S 120 VA korrespondance er specielt velegnet til at dæmpe LED lyskilder, og den forsøger selv at detektere hvilken type LED pære, der er tilsluttet. I de sjældne tilfælde hvor lysdæmperen ikke kan detektere hvilken lyskilde, der er tilsluttet (ofte ældre typer LED), kan belastningstypen indstilles manuelt.
Du kan også indstille minimal og maksimal lysdæmpning, så pæren ikke flimrer ved lille dæmpning og blænder ved høj dæmpning.
Flere fordele med en LK FUGA lysdæmper
Meget lavt standby-forbrug
En stor fordel ved lysdæmperen er, at den har en meget lille standby effekt og at den kan dæmpe mange lyskilder samtidig.
I mange løsninger i dag er lysdæmpning bygget ind i lyskilden til såkaldte "Intelligente pærer". Disse har typisk et standby forbrug på 0,5 W.
Forestiller man sig at have 10 pærer i sin installation, giver dette et årlig standby forbrug på 43,8 kWh om året svarende til 175 kr. ved en elpris på 4 kr. pr. kWh.
Korrespondence
Med en korrespondance installation kan lyset tænde og slukkes fra flere forskellige afbrydere. Slut flere "fjederbelastede” afbrydere til lysdæmperen, for at tænde og slukke lyset på enhver af disse kontakter.
En ”fjederbelastet” afbryder er, når der i en almindelig afbryder er indsat en fjeder så afbryderen virker som en trykknap, du derefter ved betjening af afbryderen forbundet til lysdæmperen skiftevis tænder og slukker for lyset. Det er dog kun muligt at dæmpe lyset på selve lysdæmperen.
Softstart
Når lysdæmperen slutter strøm til en belastning, gør den det ikke med fuld styrke. I stedet øger lysdæmperen gradvist effekten. Dette giver en mere behagelig lysoplevelse og øger levetiden af mange lyskilder.
Sikkerhed
Lysdæmperen er forsynet med elektronisk sikring mod overbelastning og kortslutning således at du kan sikre kunden mod fejltilslutninger.
Flere muligheder med LK FUGA lysdæmper
Virker sammen med PIR
Lysdæmperen kan benyttes sammen med en bevægelsessensor, og dermed opnå bevægelsesstyret dæmpet lys. Dette skyldes at lysdæmperen har den egenskab, at hvis spændingen til lysdæmperen afbrydes og derefter tilsluttes igen, vil lysdæmperen tænde på det niveau som den havde da den blev slukket. Se hvordan du opnår bevægelsesstyret dæmpbart lys i diagrammet her.
Tavle lysdæmpere
En anden måde at lave lysdæmpere på er ved at placere dem i el-tavlen. Hermed kan der ændres på installationen efterfølgende, og samtidig undgås det, at lysdæmperne fylder i dåserne. De fleste tavlelysdæmpere virker ved, at du parallelkobler 1-pol-afbryder med fjedretryk, som derefter tilsluttes lysdæmperen ligesom lysdæmpere til loftdåser. I et renoveringsprojekt, anbefaler vi derfor anvendelse af tavlelysdæmpere og udføre lysdæmpning på den måde.
LK FUGA designrammer
Se de flotte designrammer fra LK FUGA, som passer til alle LK FUGA-lysdæmpere.