Få et stemningsfyldt hjem med lysdæmpere

Arbejdslys, hyggelys eller læselys? Få lige præcis den belysning, du har brug.

Med lysdæmpere kan du skabe den helt rigtige stemning i dit hjem. Lysdæmpere giver dig nemlig mulighed for at dæmpe LED-lamper, glødelamper og forskellige halogenlamper til præcis den lysstyrke, du ønsker. 

Skru ned for lyset, og op for hyggen, hvis du har gæster, sæt det perfekte arbejdslys i stuen, et stemningsfyldt hyggelys eller et mere afdæmpet middagslys, når der er gæster. Mulighederne er mange - og valget er dit.

Bliv klogere på de mange forskellige typer lysdæmpere og dimmer

Find den rette LED-pære til din lysdæmper / dimmer

Vi har udviklet et værktøj, som gør det nemt for dig at checke hvilke lysdæmpere, der virker sammen med hvilke LED-lyskilder.

Har du allerede en lysdæmper (dimmer), kan du slå op i værktøjet og se lige nøjagtig hvilken pære, du skal vælge. Og har du en pære, kan du finde ud af hvilken lysdæmper du skal installere for at betjene lyskilden.

Åbn Lysdæmper/LED Guiden

Med vores lysdæmper-skema, får du et samlet overblik over vores sortiment af lysdæmpere, og kan sammenligne belastninger og funktioner på tværs af modeller.

Hent Belastningsskema for lysdæmpere (PDF)

De energirigtige LED-pærer har lang levetid og lavt elforbrug, så der er mange penge at spare ved at skifte dine lyskilder til LED, samtidigt med at vi skåner miljøet.

Dog skal du være opmærksom på at der ikke er nogle standarder for LED-lyskilder. Det vil sige at hver enkelt lyskilde har forskelligt reguleringsområde. Med en LED-dimmer eller lysdæmper fra Lauritz Knudsen kan du regulere minimumsniveauet så det passer til den LED-pære man anvender. Derudover har den også mange andre funktioner, bl.a. børne- og trappe-timer samt IR-øje til fjernbetjening.

Der er stor forskel på, hvilken belysning en skydelysdæmper kan anvendes til. Og behovet for dæmpet lys varierer efter situationen. Derfor tilbyder vi tre forskellige typer skydelysdæmpere: CR, LR og LED. De ligner alle tre hinanden af udseende og fås i farverne hvid, lysegrå og koksgrå.

CR- eller LR-skydelysdæmper? 

CR- og LR-skydelysdæmperen kan både anvendes til glødepærer, halogenpærer og lavvoltsbelysning. Det er vigtigt ved lavvoltsbelysning, at transformeren er dæmpbar, når man benytter lavvoltsbelysning. Derfor er det er transformeren, der afgør valget mellem CR- og LR-skydelysdæmpere:

  • Hvis transformeren er en jernkernetransformer, den kendetegnes ved at være tung, skal der anvendes en LR-skydelysdæmper, som er en forkantstyret lysdæmper.
  • Hvis din transformer er en elektronisk transformer, den kendetegnes ved ofte at være meget let, skal der anvendes en CR-skydelysdæmper, som er en bagkantstyret lysdæmper.

 

Dine muligheder CR- og LR-skydelysdæmpere

Både CR- og LR-skydelysdæmpere giver mulighed for en korrespondanceinstallation, hvor der kan monteres tryk andre steder i installationen. NB. Det er ikke muligt at dæmpe belysningen fra trykkene, det kan kun gøres fra lysdæmperens hoveddel.

Du kan også anvende CR- og LR-skydelysdæmpere til LED-pærer. Det er brugbart, hvis lysdæmperen skal anvendes i en korrespondanceinstallation. 

Der er ikke mulighed for at indstille maksimal- og minimumsbelastning, hvilket kan betyde, at lyset blinker ved høj indstilling og ikke kan tændes ved lav indstilling. Derfor anbefaler vi, at du anvender en LED-skydelysdæmper til LED-belysning.

Hold dig opdateret på de nyeste forbedringer

Lige nu er vi i gang med en masse produktændringer, og hvis du tilmelder dig nyhedsbrevet, bliver du opdateret på forbedringer og ændringer, som den, du netop har læst om på denne side. Du får desuden et indblik i nyheder, træning, uddannelse, konkurrencer og meget mere.

 

*Når du tilmelder dig, accepterer du at modtage markedsføringsmateriale via mails vedrørende vores produkter, tilbud, services og andre informationer, der er relevante for dig, når dette bliver tilgængeligt (max. 4 mails per måned), fra Schneider Electric Danmark A/S og/eller andre virksomheder i Schneider Electric koncernen. Alle personlige informationer som afgives ved din tilmelding hertil, opbevares af Schneider Electric i overensstemmelse med Persondataloven såvel som Schneider Electrics Privatlivs politik. Læs mere her: http://www.schneider-electric.com/en/about-us/legal/data-privacy.jsp

Du kan også lave en lysdæmper ved at placere dem i el-tavlen. Så kan du nemlig ændre på installationen efterfølgende, og samtidig undgå, at lysdæmperne fylder i dåserne.

De fleste tavlelysdæmpere virker ved, at du parallelkobler 1-pol-afbryder med fjedretryk, som derefter tilsluttes lysdæmperen ligesom lysdæmpere til loftdåser.

I et renoveringsprojekt, anbefaler vi derfor anvendelse af tavlelysdæmpere og udføre lysdæmpning på den måde.

  • LED-skydelysdæmperen anvendes til LED-belysning. Den har en indbygget funktion, så der både kan indstilles minimums- og maksimumsbelastning.
  • Det betyder, at der på LED-skydelysdæmperen kan skiftes mellem CR og LR virkemåde alt efter hvilken belysning, der skal dæmpes. 

Hvis du har LED-belysning, så er det LED touch lysdæmperen, du skal anvende.

LED touch lysdæmperen giver mulighed for at indstille maksimal- og minimumsgrænserne, som sikrer, at lyset ikke blinker ved lavt lysniveau. 

Der kan også anvendes LED touch lysdæmper til glødepærer og lavvoltsbelysning forsynet fra både jernkerne- og elektronisk transformer. 

LED Touch lysdæmper

LK FUGA® LED 250 IR er en touch lysdæmper, som kommer med en elegant touch-funktion, der skelner mellem korte og lange tryk afhængigt af den ønskede funktion. 

Du kan bruge den til at dæmpe 230V a.c. LED lamper, glødelamper eller lavvolt-halogenlamper forsynet fra en elektronisk transformer (kapacitiv belastning).

Denne type lysdæmper er en kombi-enhed, hvilket betyder, at den fungerer både som sender og modtager. Den kan monteres i en almindelig FUGA-dåse, hvor den installeres på samme måde som en almindelig FUGA-lysdæmper. Herefter kodes enhedens sender til dens modtager.

Der kan også programmeres flere batteritryk, hvilket både giver mulighed for trådløs korrespondance og for at koble den op med IHC Wireless fjernbetjeningen, hvorfra belysningen kan styres.

LK IHC Wireless

Den mobile stikkontakt/lysdæmper fås i to forskellige modeller – med og uden jord. Stikontakten/lysdæmperen virker alene, selvom den kun fungerer som modtager, da den på fronten har styring af enheden.

Der er også mulighed for at forbinde den mobile stikkontakt/lysdæmper med batteritryk eller en fjernbetjening således, at stikontakten/lysdæmperen kan fjernstyres.

LK IHC Wireless lampeudtag kommer med en indbygget lysdæmper, som forbindes med enten fjernbetjening eller batteritryk.

Den kan anvendes til både glødelamper, halogenlamper og LED-belysning. Vi anbefaler LED- belysning, da det er den mest energibesparende løsning.

touch lysdæmper

  • Touch dæmperen 350 UNI kan håndtere både forkant og bagkant styring, og kan anvendes til både jernkerne- og elektronisk-transformer
  • Den har mulighed for korrespondance, hvor der enten kan tilkobles en 1-pol-afbryder med fjedre eller med impulstryk. Det giver mulighed for at betjene lysdæmperen fra flere steder.
  • Kan anvendes til glødepærer, 230V halogenpærer og halogenpærer forsynet med lavvoltstransformer.
Til toppen