Lær at montere FUGA

LK FUGA er gjort let at montere. Bliv klogere på rækkefølge, komponenterne og montering i forskellige materialer, såsom hulrumsvægge, massive vægge eller brandvægge. 

Montering af FUGA består af:

 1. Dåse

 2. Monteringsramme

 3. Indsatse

 4. Stik, tangenter og afdækninger

 5. Elegante rammer

 

Takket være den tekniske monteringsramme er monteringen nu mere robust, fleksibel og holdbar. Designrammer, tangenter og afdækninger kan dermed nemt udskiftes uden afmontering af indsatsene.

3 fordele ved montage af LK FUGA® AIR

Præcis

Med LK FUGA® har vi delt rammen op i en designramme og en teknisk monteringsramme, der får installationen til at sidde bedre fast og mere nøjagtigt. Den tekniske monteringsramme fæstnes direkte på installationsdåsen og sikrer, at installationen sidder fast og helt lige - da opretning nu bliver væsentlig nemmere.

Robust

Ud over klo-montering af indsatsene, er der blevet tilføjet endnu et fastgørelsesprincip: Den tekniske monteringsramme, der skrues direkte på dåsens udvendige skruetårne. Herved fikseres selve rammen fast til dåsen, hvilket gør, at delene sidder bedre fast.

Fleksibel

Du kan nemt og hurtigt udskifte en LK FUGA®-designrammer og indsatse med et enkelt klik for at opnå et andet udtryk eller en anden funktion i rummet. Det betyder, at du med det praktiske klik-system kan tilbyde din kunde fleksibilitet i både montering og afmontering.

Fire trin til en nem montering

Undersøg behov og ønske til design

Afklar hvilken designramme kunden ønsker, Vælg moduler og indsatse derefter. 

Vælg monteringsdåse og montér

Vælg monteringsdåse ud fra valgte designramme og væggens materiale. Montér derefter.

Montér den tekniske ramme

Vælg en teknisk ramme, der passer til designrammen og montér.

Placer indsats og designramme

Klik den ønskede indsats og designramme på. Så er monteringen klaret!

Trin i installationen

  

1

Vælg designramme og undersøg behov

 

Med LK FUGA® designrammerne får du meget mere end bare en stikkontakt. LK FUGA® designrammer fås i fire forskellige designserier – lige fra markedets mest minimalistiske design til et af de mest farverige. Den gode stil findes i detaljen. 

 

NYHED
LK FUGA® AIR BASE 63 er nu en del af vores faste designserie. Den monteres på den tekniske ramme og det er derfor nemt at skifte både designramme, afdækninger og tangenter.

  

2

Vælg monteringsdåse og montér 

Vær sikker på at ramme og dåse passer sammen, se kombinationsmulighederne 

Massiv væg

Se hvordan du installerer LK FUGA®-AIR indstøbningsdåserne i murstensvæg. Og hvordan du får den til at sidde snorlige

Hulrumsvæg - til designrammerne Soft, Choice og Pure

Sådan monterer du LK FUGA® AIR forfradåserme i gipsvægge.

 

Hulrumsvæg - hvodan gør du monteringen vindtæt

Se hvordan du monterer LK FUGA® AIRs vindtætte dåser.

 

Hulrumsvæg - til designrammerne SLIM

Se hvordan du monterer LK FUGA® AIRs vindtætte dåser.

 

  

3

Montér den tekniske ramme

 

Den tekniske monteringsramme forbedrer fikseringen og giver en mere præcis montering. Det skyldes tilføjelsen af den tekniske monteringsramme, der udgør den ”5. komponent” i en installation.

Den tekniske monteringsramme skrues direkte på installationsdåsen og stabiliserer, samt forbedrer fikseringen af indsatsen. Du kan altså færdiggøre den elektriske installation før designrammen påsættes.

Med LK FUGA® har vi delt rammen op i en designramme og en teknisk monteringsramme, der får installationen til at sidde bedre fast og mere nøjagtigt. Den tekniske monteringsramme fæstnes direkte på installationsdåsen og sikrer, at installationen sidder fast og helt lige - da opretning nu bliver væsentlig nemmere.

Du klikker hurtigt og nemt designrammen på den tekniske monteringsramme, hvilket giver en hurtig og pænere finish, der slutter helt tæt op til væggen uden brug af værktøj – og dermed ingen risiko for at ridse designrammen.

  

4

Placer indsats og afdækning, tangenter eller afbryder, samt designramme

Montér stikkontakt

Se det store udvalg af både klassiske og nyere stikkontakter med moderne funktioner. Når den tekniske ramme er monteret på dåsen, og indsatsen er tilsluttet, kan indsatse, tangenter, afdækninger og designrammer let klikkes på.

Det er simpelt, nemt og hurtigt. Det betyder, at designrammer, tangenter og afdækninger let kan udskiftes uden afmontering af indsatsene.

 

Montér afbryder

Se hvordan afbryderne let monteres.Når den tekniske ramme er monteret på dåsen og indsatsen er tilsluttet, kan indsatse, tangenter, afdækninger og designrammer let klikkes på.

Det betyder, at designrammer, tangenter og afdækninger nemt kan udskiftes uden afmontering af indsatsene.

 

Øget præcisionen med tilbehør

For at gøre installationen mere præcis har vi en række installationsværktøjer, og tilbehør der kan hjælpe. Et eksempel er opmærkelæreren med vaterpas som sammen med den tekniske monteringsramme, giver det dig langt bedre mulighed for at rette op efterfølgende, så installationen kommer til at sidde helt lige.

Sådan bliver din installation nemmere med tilbehør til LK FUGA®:

 • Opmærkelærer med integreret vaterpas – gør det nemt at rette dåsen ind efter væggen, og kan bruges til både enkelte moduler og kombinationer af dåser

 • Vindtætte membraner, der kan åbnes og lukkes efter behov – gør det nemmere at ændre på installationen

 • Kabelaflastning, der holder kablerne på plads i dåsen

 • Skillevæg til isætning i dåsen, som gør det muligt at installere både strøm og lavspænding i samme dåse

 • Torx-skruer fastgør den tekniske monteringsramme

Find tilbehør
 • TEKNISK MONTERINGSRAMME

  Den nye tekniske monteringsramme giver dig mulighed for at færdiggøre den tekniske installation, før du tilføjer ydre designs.

  Læs mere
 • LÅG

  Låget bruges til montering af hjælpeværktøjer som vaterpas og lokaliseringsguide.

  Læs mere
 • NIVELLERINGSVÆRKTØJ

  Opnå nemt og hurtigt en perfekt placering af dåsen med det nye nivelleringsværktøj, der både kan bruges til at positionere i vater, og til at placere dåsen i den rigtige dybde.

  Læs mere
 • VATERPAS

  Nyt unikt vaterpas, som sikrer en præcis horisontal og vertikal placering i væggen.

  Læs mere
 • LOKALISERINGSGUIDE

  Find nemt installationen efter spartling og maling, så du problemfrit kan færdiggøre dit arbejde.

  Læs mere
Til toppen