Garagen
De danske vinteraftener er lange og mørke, hvilket gør det næsten umuligt at undvære lys ved garagen. Uanset om det er sommer eller vinter, er det rart, at der er lys, når vi kommer hjem med hænderne fulde af indkøbsposer, har sovende børn på armen, eller når vi skal ud med skraldet om aftenen. Her er et par råd til elementer, du bør overveje ved din garage.
Er du interesseret i mere digitale og smarte løsninger, kan du læse om vores Wiser Smart Home-system til boliger her.
Lys der tænker selv
Det er oplagt med en installation af lys, der tænder selv ved garagen eller i carporten. Med en OPUS sensor får du netop det, så du trygt og sikkert kan komme fra bilen og ind i huset. En bevægelsessensor kan tilsluttes flere lamper, så du har lys både inde i garagen, samt udenfor hele vejen op ad indkørslen. For mange giver det samtidig en øget tryghed, at lyset tænder selv, hvis fremmede bevæger sig ind på matriklen.
Spot på hverdagen
Der skal lys til at klare hverdagens opgaver – ude som inde. Det er derfor essentielt, at du har installeret ordentlig udendørsbelysning. Med et Mureva Spot ved fordøren er det nemt at sortere affaldet eller pumpe cykler - selv sent om aftenen, når tusmørket har sænket sig. Sørg også for OPUS stikkontakter og afbrydermateriel langs husfacaden til når du højtryksrenser dine fliser i indkørslen eller taget på carporten.
Mureva er vores serie af udendørsbelysning i højeste kvalitet og holdbarhed. Den væghængte Mureva facadebelysning er optimal til oplysning af gangarealer, carporte osv., og fungerer på alle typer facader og vægge.
Produktfordele:
- Eksklusivt, strømlinet slim design
- Markedsledende LED kvalitet
- Op til 50.000 timers levetid på lyskilden
- Nemt at sætte op
Fås uden sensor med 20, 30, 50 og 100W og med sensor i 20, 30 og 50W
Sådan får du produktet:
- Kontakt elektriker og få mere at vide
- Find produktet i byggemarkedet eller i en webshop eller tjek pris nedenfor
Ledninger med rækkevidde
Med de skiftende sæsoner kommer skiftende behov. Når foråret melder sin ankomst, gør vi klar til havearbejdet, støvsugning af bilen og andre udendørs aktiviteter, som kræver strøm i forskellige afkroge af matriklen. Med en Thorsman kabeltromle med op til 40 meter ledning kan elektriske haveredskaber, bilstøvsugere mv. få strøm på en sikker og stabil måde. Tromlen er fikseret, så ledningerne ikke filtrer sammen, når tromlen drejes rundet.
Godt grej er vigtigt for både håndværkeren og den seriøse gør-det-selv'er, som altid er i gang med et projekt i boligen, fritidshuset, haven eller båden. Hvis du ikke vil gå på kompromis med kvaliteten, når det gælder el-udstyr, bør du vælge en Thorsman kabeltromle. Serien skiller sig ud med et ekstra brugervenligt design, gennemtænkte detaljer og den velkendte, høje Schneider-kvalitet.
Produktfordele:
- 40 meter ledning
- Stabilt og robust design
- Ergonomisk håndtag
- Fast tromle sikrer, at ledningerne ikke filtre sammen, når tromlen drejes rundt
Sådan får du produktet:
- Kontakt elektriker og få mere at vide
- Find produktet i byggemarkedet eller i en webshop eller tjek pris nedenfor
Fremtidens brændstof
Flere danskere vælger i dag en hybrid- eller elbil, fordi det skåner miljøet og nedsætter driftsomkostningerne. Men de nye typer af biler stiller samtidig krav til strømforsyningen og kræver særlige installationer. Med en EVlink ladestation i garagen eller carporten kan du oplade elbilen effektivt hjemme og være helt tryg ved, at den æstetiske oplader ikke overbelaster boligens nuværende strømforsyning.
Drømmer du om at have din egen ladestander?
Her er 5 spørgsmål, der hjælper dig med at finde ud af, om det kan betale sig.
1. Hvor mange kilometer kører du om året?
Hvis du kører under 25-30.000 km, kan egen lader ofte betale sig. I Danmark kører vi i gennemsnit 15-20.000 km om året.
2. Hvor stor en del af strømmen lades hjemme eller på jobbet?
Hvis størstedelen af dine opladninger sker i hjemmet eller på arbejdspladsen, får du ikke det store behov for et abonnement til de offentlige ladestationer.
3. Hvilken elpris kan du lade til derhjemme?
De fleste forsyningsselskabers priser svinger op og ned hen over døgnet. En del netværksselskaber tager f.eks. et ekstra gebyr for strømmen omkring spisetid. Elprisen om natten er derimod lav - ja, nogle gange negativ. Og for de fleste er det nemt at programmere bilen til at lade om natten. Så alt efter hvornår du oplader din bil, kan du opnå en besparelse ved at have din egen lader.
4. Hvor store er etableringsomkostningerne?
Prisen for opsætning af ladestander er ofte ens uanset om du ejer eller lejer.
I begge tilfælde skal du have en elektriker til at tage sig af opsætning og tilslutning.
Hvis du vælger at købe din egen lader, er der naturligvis en anskaffelsespris, som du ikke har ved at leje. Til gengæld har abonnementsordningerne andre udgifter - både i forbindelse med opstilling og nedtagning, når abonnementet opsiges.
5. Er der særlige forhold?
Hvis du har solceller eller elvarme, kan priser for abonnement ikke umiddelbart benyttes, da der er særregler på dette område.
3 argumenter for egen lader
Hvis du har egen lader:
- Øger du husets værdi
- Kan flere biler oplades. Du slipper altså for at skulle have flere abonnementer
- Kan den kobles på et eventuelt solcelleanlæg
Andre gode løsninger til garagen: