Historien om LK FUGA®

En stikkontakt i evig forandring.

 LK FUGA® er en lille stikkontakt med en stor historie. Med mere end 50 millioner solgte komponenter bag sig, er LK FUGA® også kommet på verdenskortet og med god grund: Både design, produktion og funktioner gør nemlig LK FUGA® til noget helt særligt.

Historien bag FUGA 

I 1981 designede Jørgen Juhl den første LK FUGA® stikkontakt, og siden da er den lille størrelse vokset sig til at blive danskernes foretrukne stikkontakt. 

Nytænkning gjorde FUGA-serien til et teknisk kvantespring, hvor design og funktionalitet smeltede sammen til en helt ny form for produktion. Lauritz Knudsen satte nye, internationale standarder, da FUGA-serien blev lanceret i 1981. Det har kastet flere designpriser af sig og mere end 50 millioner solgte komponenter.

"FUGA bør ses som en national perle. I er meget heldige, at I har sådanne kontakter i Danmark," sagde den engelske designer Jasper Morrison, som tilbage i 2011 udvalgt den 30-årige jubilar FUGA-serien til udstillingen ”Danish Design – I like it”.

 

 

FUGA satte nye standarder

Det er ikke kun designet, der har gjort LK FUGA® verdensberømt. Produktionsprocessen blev nemlig ændret.

"Serien blev udviklet på en ny måde, hvor konstruktion, design, produktion arbejde sammen på tværs af organisationen. Det førte til et gennemtænkt kvantespring, som gjorde FUGA til en grundlæggende nykonstruktion med en forbedret afbrydermekanisme," forklarer Jørgen Juhl.

FUGA-serien satte også nye standarder for el-branchen. Med sine skrueløse klemmer og modul-baserede sammensætning, gjorde FUGA livet lettere for mange elektriker. 

 

Designteamet sørgede for, at alt blev testet igennem, så brugeren fik den bedste kontakt-oplevelse. Det betød, at alt fra modstanden til det lille klik nøje blev gennemgået, inden kontakten blev sendt ud i de danske hjem.

Minimalistisk fleksibilitet
Gennem over tre årtier har FUGA formået at følge med tiden og forene unikt design med hverdagens funktionalitet, der stadig skaber lys og glæde i mange danske hjem. Det er sket gennem flere moderniseringer, hvor nye FUGA-serier er blevet lanceret. Det unikke design spiller fortsat en særlig rolle, og de tekniske funktioner udvikles løbende.

Enkelt og tidløst design med LK FUGA®

LK FUGA® er en komplet afbryder- og stikkontaktserie med et enkelt og tidløst design, der forener funktion, æstetik og høj brugervenlighed.

De rene linjer i produkterne har gjort LK FUGA® til en klassiker.

Er BASE 63 det perfekte match for dig?

Så kontakt din elektriker, og få gode råd og vejledning til hvordan du bedst kan optimere dine elinstallationer med de nye BASE 63 rammer. Så er du også sikker på de monteres korrekt.

Du kan også besøge dit lokale byggemarked, hvor dele af sortimentet er tilgængeligt.

Bemærk at BASE 63 kan monteres på ældre LK FUGA® grønne og gule dåser i væggen samt nyere dåser.

Læs mere om LK FUGA® BASE 63 

Er SLIM det perfekte match for dig?

Så kontakt din elektriker, og få gode råd og vejledning til hvordan du bedst kan optimere dine elinstallationer med de nye SLIM rammer. Så er du også sikker på de monteres korrekt.

Ellers kan du også besøge dit lokale byggemarked, hvor dele af sortimentet er tilgængeligt.

Bemærk at SLIM skal monteres på LK FUGA® AIR SLIM forfradåser.

Læs om LK FUGA® SLIM her

 

Hvor unikt skal dit hjem være?

Med LK FUGA® CHOICE kan du nemt sætte et personligt præg på dine stikkontakter - helt uden brug af værktøj. 

Du kan f.eks. skabe dit eget unikke rammedesign og printe ud eller bruge en af børnenes tegninger til stikkontakterne på deres værelse. Med CHOICE er det kun dig, der sætter grænser for kreativiteten.

Din stil – dit valg.

 Læs mere om LK FUGA® CHOICE  

Er LK FUGA® SOFT det perfekte match for dig?

Så kontakt din elektriker, og få gode råd og vejledning til hvordan du bedst kan optimere dine elinstallationer med de nye SOFT rammer. Så er du også sikker på de monteres korrekt.

Er du frisk på selv at skifte dine rammer, kan du også besøge dit lokale byggemarked. Her finder du et stort udvalg af både rammer, indsatse og dåser.

Bemærk at SOFT rammer kan monteres på ældre LK FUGA® grønne og gule dåser i væggen samt nyere dåser.

Læs mere om LK FUGA® SOFT her

Er PURE det perfekte match for dig?

Så kontakt din elektriker, og få gode råd og vejledning til hvordan du bedst kan optimere dine elinstallationer med de nye PURE rammer. Så er du også sikker på de monteres korrekt.

Ellers kan du også besøge dit lokale byggemarked, hvor dele af sortimentet er tilgængeligt.

Bemærk at PURE kan monteres på ældre LK FUGA® grønne og gule dåser i væggen samt nyere dåser.

 

Læs mere om LK FUGA® PURE her

Find alle LK FUGA® produkter hos din foretrukne grossist

 Du finder et bredt sortiment hos vores grossister.

Find grossist

Hold dig opdateret på de nyeste forbedringer

Lige nu er vi i gang med en masse produktændringer, og hvis du tilmelder dig nyhedsbrevet, bliver du opdateret på forbedringer og ændringer, som den, du netop har læst om på denne side. Du får desuden et indblik i nyheder, træning, uddannelse, konkurrencer og meget mere.

 

*Når du tilmelder dig, accepterer du at modtage markedsføringsmateriale via mails vedrørende vores produkter, tilbud, services og andre informationer, der er relevante for dig, når dette bliver tilgængeligt (max. 4 mails per måned), fra Schneider Electric Danmark A/S og/eller andre virksomheder i Schneider Electric koncernen. Alle personlige informationer som afgives ved din tilmelding hertil, opbevares af Schneider Electric i overensstemmelse med Persondataloven såvel som Schneider Electrics Privatlivs politik. Læs mere her

Til toppen